Voerendaal wil snelheid hele Putterweg omlaag

Gepubliceerd op 10/12/2020 om 19:40

De Gemeente Voerendaal wil de Putterweg tussen Ten Esschen en Voerendaal in zijn geheel inrichten voor een maximum snelheid van 60 km/uur. Dat zei wethouder Pierre Verbraak donderdag tijdens de raadsvergadering.

De maatregel komt als reactie op het ongeluk met dodelijk afloop op de kruising van de Putterweg met de Steinweg op 15 september. Daarbij kwam de 16-jarig Amber om het leven. Een meisje dat achterop de scooter zat raakte zwaargewond. De twee werden aangereden door een automobilist die veel te hard zou hebben gereden.

Volgens Verbraak wordt eerst de kruising aangepast conform een ontwerp dat goedkeuring heeft van de politie. Dat moet kruising veiliger maken. De aanbestedingsprocedure daarvoor wordt binnenkort opgestart. Naar verwachting is de kruising voor de zomer volgend jaar aangepast.

VVD-raadslid Sebastiaan Vliegen zag liever dat de snelheid op de weg waar nu nog 80 km/uur mag worden gereden, zo snel mogelijk naar beneden kan. Maar volgens Verbraak is dat niet mogelijk omdat de hele weg op die lagere snelheid ingericht moet worden.

Advertenties