Voerendaal wil herontwikkeling oude plek woonwagens

Gepubliceerd op 23/12/2020 om 11:03

Het college van Voerendaal wil de twee gemeentelijke percelen aan de Lindelaufer Gewande, waar tot eind 2017 woonwagens van twee veelbesproken broers stonden, gaan herontwikkelen. 

'Op de hoek van de Valkenburgerweg en Lindelaufer Gewande te Voerendaal liggen twee gemeentelijke percelen, waar tot eind 2017 twee woonwagens stonden en een autohandel was gevestigd. Na beëindiging van deze functies zijn alle bouwwerken op dit terrein verwijderd. Het voornemen is om beide percelen te herontwikkelen tot één of twee bedrijfskavel(s), waarmee een volwaardige entree tot het bedrijventerrein Lindelaufer Gewande kan worden bewerkstelligd', schrijft het Voerendaalse college. 

De gebroeders Ronnie en René werden eind 2017 uit hun woonwagens in Voerendaal gezet. De gemeente had twee jaar geleden de huur van de chalets aan de Lindelaufer Gewande opgezegd, de broers gesommeerd de standplaatsen te ontruimen en de huurachterstand van circa 15.000 euro te betalen. In deze langslepende kwestie ontstond een hele hoop heibel, met dus het uiteindelijke vertrek van de broers tot gevolg. 

Advertenties