Voerendaal verwerft locatie voor natuurtransferium bij Mingersborg

foto: iStock
Yves Lacroix
Gepubliceerd op 15/06/2021 om 10:45
Laatst bewerkt op 15/06/2021 om 11:01

Het college van B&W van Voerendaal heeft een locatie aan de Achterweg bij Mingersborg verworven voor een natuurtransferium. Het natuurtransferium is een groene, landschappelijke parkeerplaats dat gemotoriseerd verkeer in het landschap moet verminderen. Het college zegt zo tegemoet te komen aan de wensen van inwoners van Mingersborg om de parkeerdruk en verkeerssituatie te verbeteren. 

Tijdens een informatieavond in 2020 hebben bewoners via een enquête al hun voorkeur voor een locatie uitgesproken. Het gebied waar de eerste voorkeur naar uit ging bleek niet te verwerven. Bij het tweede perceel aan de Achterweg was dat wel mogelijk. 

Het college gaat eerst de inwoners van Mingersborg informeren. Daarna wordt er een plan opgesteld door een landschapsarchitect. Ook dat plan zal met bewoners besproken worden. Zodra de plannen definitief zijn worden ze voorgelegd aan de raad. 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties