Voerendaal stelt zandzakken beschikbaar tegen wateroverlast

Foto: © ZO-NWS
Gepubliceerd op 14/07/2021 om 12:24
Laatst bewerkt op 14/07/2021 om 15:27

De gemeente Voerendaal stelt woensdag gratis zandzakken beschikbaar voor inwoners. Deze kunnen worden afgehaald bij de gemeentewerf aan de Lindelaufer Gewande 2 in Voerendaal.

De gemeente schiet inwoners te hulp omdat diverse delen van Parkstad, waaronder Voerendaal, sinds dinsdagmiddag te maken heeft met hevige regenbuien. De neerslag zorgt voor forse wateroverlast. 

Daarom worden door de gemeente zakken beschikbaar gesteld. De inwoners kunnen per auto aanrijden en de zakken afhalen. De zakken worden ter plekke gevuld. Intussen pendelt continue een trekker tussen een transportbedrijf en de gemeentewerf in om zand bij te halen. 

Buurtregisseur Leo Deswijzen leidt aan de gemeentewerf alles in goede banen. "Tot 14.00 zijn er al minstens zeventig mensen zandzakken komen halen. We gaan door tot  de poort dichtgaat, maar als er mensen tot middernacht blijven aanrijden, gaan wij ook door."

"Inwoners kunnen de zakken woensdag en donderdag afhalen", vertelt gemeentewoordvoerster Margreet van der Heijden tegen ZO-NWS. 

Volgens de woordvoerster zijn de Midweg, Ransdalerstraat en Bergseweg in Voerendaal de plekken binnen de gemeente met de meeste wateroverlast.

Het Koninklijk Nederlandse Meteorologisch Instituut (KNMI) heeft tot en met donderdagavond code oranje afgekondigd voor Zuid-Limburg. 

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties