Voerendaal roept hulp inwoners in voor waterprobleem

Foto: iStock | ZO-NWS
Yves Lacroix
Gepubliceerd op 23/12/2021 om 10:39
Laatst bewerkt op 23/12/2021 om 10:49

De gemeente Voerendaal roept de hulp in van haar inwoners om het waterprobleem op te lossen. Op Facebook schrijft de gemeente dat de maatregelen die het zelf neemt onvoldoende zijn. 

Burgers kunnen bijvoorbeeld water opvangen in een regenton en dat water gebruiken om de tuin te sproeien of de auto te wassen. Ook kunnen burgers de wateropvang combineren met andere functies in hun tuin. Dat kan een lager gelegen gazon of een vijver zijn. 

Daarnaast roept de gemeente burgers op om te vergroenen. Vaak wordt een terrein verhard om onderhoud te voorkomen. Daardoor stroomt water moeilijker weg en neemt de temperatuur toe. Het vergroenen van tuinen, balkons en publieke ruimte is daarom ontzettend belangrijk volgens de gemeente. 

Kijk voor alle mogelijkheden op: https://www.waterklaar.nl/

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties