Voerendaal geeft subsidie voor lokale initiatieven

Gepubliceerd op 11/04/2024 om 10:24
Laatst bewerkt op 11/04/2024 om 10:37

De Gemeente Voerendaal wil leefbaarheid en verbinding in de kernen stimuleren met een zogeheten kernbudget. Inwoners kunnen hiervoor subsidie aanvragen.

Volgens de gemeente weten inwoners het beste waar in hun dorpskern behoefte aan is. Dan gaat het bijvoorbeeld over meer groen of een speelveldje. Maar ook voor sociale verbeteringen, zoals ontmoetingen of het opzetten van een dorpsraad kan de subsidie gebruikt worden.

In totaal is 60.000 euro beschikbaar, waarbij grotere kernen op meer subsidie kunnen rekenen dan de kleinere.

Inwoners kunnen voorstellen indienen tot 1 juli 2024. Na een toetsing door de gemeente wordt uiterlijk 1 september bekendgemaakt welke initiatieven worden opgepakt. Daarna kunnen de geselecteerde initiatieven uitgevoerd worden. Meer info op www.voerendaal.nl/kernbudget

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties