Vijftien maanden cel voor babbeltruc oplichter

Gepubliceerd op 25/04/2023 om 16:06
Laatst bewerkt op 25/04/2023 om 16:22

René. B uit Heerlen moet vijftien maanden de cel in voor een serie oplichtingen met een babbeltruc over sinterklaascadeaus. Dat meldt De Limburger.

B. meldde zich aan de servicebalie van een supermarkt of drogist met het verhaal dat hij een artikel als sinterklaascadeau had gekregen en het wilde ruilen voor het aankoopbedrag. Het artikel had hij vooraf in de winkel gepakt zonder te betalen.

De oplichtingen vonden in november en begin december vorig jaar plaats bij twee Aldi’s en een DA-filiaal in Heerlen. Bij de Aldi in Nuth liep hij tegen de lamp omdat een medewerker de zaak niet vertrouwde.

Omdat hij in die periode ook twee horecazaken in Heerlen met een babbeltruc oplichtte en al vaker vastzat voor dezelfde feiten kreeg B. één jaar en drie maanden gevangenisstraf aan zijn broek. Omdat hij al sinds december vastzit blijven er vijftien maanden over.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties