Vijf verdachten vrijgelaten: wie had welke rol bij mega hennepkwekerij?

foto: politie Kerkrade
Gepubliceerd op 19/08/2022 om 09:08
Laatst bewerkt op 19/08/2022 om 10:48

De vijf opgepakte verdachten bij een opgerolde mega hennepkwekerij in Eygelshoven begin augustus, zijn vrijgelaten. De politie onderzoekt op dit moment wie precies welke rol had in de drugsloods, bevestigt politiewoordvoerder Wim Coenen tegenover ZO-NWS.

De op donderdag 4 augustus opgepakte verdachten zijn dan ook niet voorgeleid aan de rechter-commissaris. Op die dag werd op de Bart van Slobbestraat in Eygelshoven een voertuig gecontroleerd. Tijdens deze controle roken de verbalisanten een sterke hennepgeur in de auto. Daarin werden 2500 hennepstekken aangetroffen. De bestuurder werd hierop aangehouden. 

Omdat de verbalisanten hadden gezien dat het voertuig even van tevoren uit het naast gelegen bedrijfspand kwam gereden, werd hier tevens een onderzoek ingesteld. Door de speurders werd een verborgen ruimte ontdekt waar een in werking zijnde hennepkwekerij werd aangetroffen. 

In verschillende ruimtes werden in totaal 1300 moederplanten en 13500 hennepstekken aangetroffen. 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties