Vijf meldingen van verzakkingen in 2021 in Beekdaelen

Foto © ZO-NWS | iStock
Yves Lacroix
Gepubliceerd op 28/03/2022 om 10:00
Laatst bewerkt op 28/03/2022 om 10:10

In de gemeente Beekdaelen zijn in 2021 vijf meldingen van verzakkingen en scheurvorming doorgezet naar het calamiteitenfonds. De gemeente ziet daarmee een stijging in het aantal meldingen. 

Dat blijkt uit antwoorden op vragen van de Vernieuwingsgroep. 

Jaarlijks krijgt de gemeente zo'n 10 à 15 meldingen van verzakkingen en scheuren binnen. Dat kan door mijnbouw gerelateerde activiteiten komen, maar ook door een verkeerd aangelegde funderingen of een verandering van het grondwaterpeil. Na een onderzoek naar de herkomst van de schade wordt de melding dan geregistreerd bij het calamiteitenfonds. 

Inwoners die last hebben van verzakkingen of scheurvorming moeten zich eerst melden bij de gemeente. Die zal daarna onderzoeken wat de oorzaak van de schade is.

Meldt u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Advertenties