Vijf jaar cel geëist tegen drugsbaron Peter van D.

Gepubliceerd op 13/09/2022 om 13:52
Laatst bewerkt op 14/09/2022 om 11:35

Gewezen drugsbaron Peter van D. uit Schinveld moet als het aan justitie ligt vijf jaar de cel in voor internationale drugssmokkel en betrokkenheid bij de productie van verdovende middelen. Die eis is dinsdag voor de rechtbank in Maastricht uitgesproken. 

De gewezen topcrimineel wordt door justitie verdacht van betrokkenheid bij de smokkel van 60 kilo hasj uit Spanje en de handel in 100 kilo coke. 'De Dikke', zoals Van D. gezien zijn postuur genoemd, liep in maart vorig jaar tegen de lamp bij een landelijke opsporingsactie, die in gang was gezet nadat de politie chats via de bij de onderwereld populaire berichtenservice Sky ECC had weten te kraken. 

In de buurt van Van D.'s villa in Schinveld werd een bestelbusje met daarin 600 kilo MAPA, een grondstof voor de productie van synthetische drugs, ontdekt. Tegen de medeverdachten Rudy G., die overigens voortvluchtig is op dit moment, werd 4 jaar cel geëist, tegen Lambert V. uit Hoensbroek dik een jaar cel en tegen verdachte A. uit Eindhoven drie jaar cel. 

Alle verdachten moeten als het aan justitie ligt ook nog duizenden euro's aan zogeheten boetes betalen. Uitspraak in deze zaak is over enkele weken.  

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties