Vijf jaar cel en tbs voor broedermoord Heerlen

Sam Verbeek
Gepubliceerd op 8/12/2020 om 14:40
Laatst bewerkt op 9/12/2020 om 13:38

Jeffrey van de V. uit Heerlen heeft vijf jaar cel en tbs gekregen voor het doodsteken van zijn broer. Volgens de rechter is er sprake van doodslag.

Op 17 november 2019 kreeg Jeffrey ruzie met zijn ouders. Zijn broer kwam langs om de boel te sussen. De boel escaleerde en nadat Jeffrey een mes had gepakt in de keuken, stak hij zijn broer neer. 

Tijdens de zitting liet Jeffrey weten dat hij uit noodweer gehandeld had. De rechter ging hier niet in mee, omdat hij bewust een mes pakte in de keuken. 

Volgens deskundigen is hij verminderd toerekeningsvatbaar, omdat hij kampt met een impulscontrolestoornis. Hierdoor heeft hij geen innerlijke rem. De rechter nam dit mee in de uitspraak en legde daarom een tbs-maatregel op met de voorwaarde dat de Heerlenaar eerst zijn celstraf uitzit en dan naar een tbs-kliniek wordt overgebracht.

 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties