VIDEO Ultee: "Speelden plots te stroperig en traag"

Foto: (c) ZO-NWS I Sam Verbeek
Gepubliceerd op 5/02/2021 om 22:22
Laatst bewerkt op 6/02/2021 om 10:34

Fortuna heeft in eigen huis, onder het toeziend oog van de Turkse geldschieter Acun Illicali, vrijdagavond met 0-1 verloren van Heracles uit Almelo. Volgens trainer Sjors Ultee had zijn ploeg dat op een bepaald moment in de wedstrijd vooral aan zichzelf te wijten. 

In het elftal van Ultee was 'kapstok' in de voorhoede Sebastian Polter weer teruggekeerd in de basis na een schorsing. Op de bank zat een aantal nieuwelingen, maar ontbrak natuurlijk wel de deze week naar Almere City vertrokken Jorrit Smeets. 

In de eerste twintig minuten golfde het spel op en neer. Polter ontsnapte een keer aan zijn directe cipiers. Maar toen hij eenmaal vrijgespeeld was, gaf hij zonder te kijken de bal voor het doel. 

Even het overzicht houden was op dat moment slimmer geweest, al had sneller anticiperen van Lisandro Semedo ook misschien geholpen. Hierdoor bleef de dubbelblanke tussenstand op het scorebord staan. 

Zeven minuten voor rust kwamen de gasten op voorsprong. Rai Vloet was er als de kippen bij om de openingstreffer te maken; 0-1. Fortuna zwoegde na de thee, maar kon maar moeilijk door de Almelose muur heen breken. 

De Sittardenaren mochten zelfs van geluk spreken dat Burgzorg, die kon uitbreken omdat Laszaros Rota stond te slapen, op de goed uitkomende gastherengoalie Van Osch stuitte. Anders was de voorsprong nóg moeilijker in te halen geweest. 

Polter had dé gelijkmaker een tijdje later op de schoen, maar zijn volley belandde via de onderkant van de lat op de lijn en dus niet in het gebied dat een doelpunt zou opleveren. Het slotoffensief van de Sittardse club leverde uiteindelijk niets meer op. 

Hierdoor waren er weer eens treurige gezichten te zien bij de goed draaiende thuisclub, waaronder bij geldschieter Illicali. 

Advertenties