Videoclip over wijk Mariarade in Hoensbroek

foto: Hoensbroekse Amateur Kunst
Gepubliceerd op 8/12/2022 om 09:36
Laatst bewerkt op 8/12/2022 om 10:04

De Hoensbroekse Amateur Kunst (HAK) heeft een videoclip gemaakt over de wijk Mariarade. De clip is gebaseerd op de ballade Mien Mariaroa. Onlangs werd een videoclip gemaakt over de Kouvenderstraat.

Het lied kreeg veel positieve bijval en werd veelvuldig gedraaid op radio, tv en online. Tekstschrijver Peter Sikora heeft met de tekst van zijn lied over Mariarade een beschrijving willen geven van de wijk door de jaren heen. "Ik sta stil bij de ontstaansgeschiedenis van Mariarade, maar ik haal ook herinneringen op aan mijn jeugd. Tevens heb ik geprobeerd een link te leggen met nu. De tijd heeft immers ook hier niet stilgestaan."

De clip is opgenomen bij de Mariagrot, de speeltuin, de oude mijnwerkerswoningen en de lege Heilig Hart van Jezuskerk.

Mariarade is een van de wijken in Heerlen-Noord, die wat extra aandacht zorg en aandacht behoeft, maar de clip laat ook zien dat het er nog steeds goed toeven is. "Wij proberen net als bij alle HAK-projecten en dus ook met deze clips Hoensbroek en Heerlen-Noord op een positieve manier op de kaart te zetten", zegt Jo Hermanns van de Hoensbroekse Amateurkunst.

Meldt u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Advertenties