VIDEO: Zomerfestival Voerendaal zorgt voor verbinding in de gemeente

Gepubliceerd op 5/06/2024 om 15:22
Laatst bewerkt op 5/06/2024 om 16:14

Het Zomerfestival in Voerendaal, dat overigens ook op enkele locaties in Simpelveld plaatsvindt, brengt veel meer dan alleen amusement. Het evenement wordt dit jaar voor de 9e keer georganiseerd en zorgt voor verbinding in de gemeente. Daarnaast maken de bezoekers kennis met locaties die bij een deel van het grote publiek onbekend zijn.

Dat zegt organisator Fenna Ograjensek in aanloop naar het festival dat vrijdag 7 juni van start gaat en tot en met 16 juni duurt.

Er zijn tal van culturele activiteiten voor jong en oud, waaronder dans- en zangoptredens en wandelingen. Er kan zelfs met koeien geknuffeld worden. En dat alles op diverse nauwkeurig uitgekozen locaties in de gemeente. Zo vindt de aftrap van het festival bijvoorbeeld plaats bij het treinstation van Voerendaal. En een andere unieke locatie waar een optreden plaats vindt is bij Hoeve Cortenbach.

“Het gaat vaak over Maastricht of Heerlen, terwijl we hier in Voerendaal ook hele mooie plekken hebben die in het zonnetje gezet mogen worden”, zegt Ograjensek. “We horen vaker van mensen die naar onze evenementen komen: ‘Ik woon al zo lang in Voerendaal, maar van deze plek wist ik niet dat die bestond’.” Ook de organisatie ontdekt nog elk jaar nieuwe plekken - met dank aan de Voerendalers zelf.

Voerendaal is een echte verenigingsgemeente, en dat is ook te zien tijdens het festival. “Het Zomerfestival zorgt ervoor dat al die mensen samenkomen, maar ook iedereen daarbij betrekt. Ook als je niet bij zo’n vereniging zit. Iedereen wil gewoon bij het Zomerfestival horen en wil meedoen en meegenieten. Dat is de kracht van dit festival.”

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties