VIDEO: Ziekenhuisalliantie niet tevreden met één intensive care Zuyderland: 'Erg onlogisch'

Foto © ZO-NWS | Zuyderland
Gepubliceerd op 19/03/2024 om 16:46
Laatst bewerkt op 19/03/2024 om 17:42

De Ziekenhuisalliantie die voor het behoud van een volwaardig ziekenhuis in Heerlen strijdt, is niet tevreden met het voorkeursscenario van de regietafel waarbij er maar één intensive care zou komen. Dat gebeurt dan óf in Heerlen óf in Geleen, maar in elk geval niet op allebei de locaties. Wel blijven twee beddenhuizen in het voorkeursscenario overeind.

Dat is volgens Theo de Groot van de Ziekenhuisalliantie een 'stap in de goede richting', maar nog niet genoeg.

Reden voor het schrappen van een intensive care is het gebrek aan personeel. "De vraag is of dat het overwegende argument moet zijn", aldus De Groot. "Op het moment dat mensen met de ambulance opgehaald moeten worden om op de operatietafel te komen, kan het een kwestie van leven of dood zijn of je vanuit de Parkstad naar Heerlen of naar Geleen moet."

Daarnaast benoemt De Groot de armoede en sterke vergrijzing in de regio. "Dat je dan zo'n essentiële voorziening zou weghalen, dat is heel erg onlogisch." Daarom strijdt de alliantie verder voor het behoud van een volwaardig ziekenhuis in Heerlen. "We hebben toch het gevoel dat er langs ons heen gecommuniceerd wordt. We mogen ons wel uitspreken richting de regietafel, maar voelen ons niet serieus genomen. Dat gevoel is onvoldoende."

Ook burgemeester Roel Wever van Heerlen sluit zich aan bij het standpunt van de Ziekenhuisalliantie. Hij vindt dat er in Heerlen een intensive care zou moeten komen voor een volwaardig ziekenhuis.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties