VIDEO: Wintertentoonstelling Brunssum mogelijk pas rond carnaval te zien

Foto: © ZO-NWS
Gepubliceerd op 27/12/2021 om 10:00
Laatst bewerkt op 27/01/2022 om 13:32

"De winter-expositie in het etalagemuseum in Brunssum kan nauwelijks iemand zien." Dat zegt Wiel Roeselers, secretaris van heemkundevereniging MijnBrunssum.

Roeselers begon in oktober met de voorbereidingen voor de tentoonstelling in het pand aan de Kerkstraat 59. Daarin zijn historische foto's over Brunssum in de wintertijd te zien, verder staan er kerststallen uit de collectie van Els Vroemen uitgestald en is er aandacht voor het honderdjarig bestaan en de kerstconcerten van zangkoor RMK 1921.

De expositie is ingericht maar is maar één dag te bezichtigen geweest. Na één van de corona-persconferenties half november is besloten de expositie voor de veiligheid van de leden van de Heemkundevereniging en het publiek te sluiten.

Of de expositie nog open gaat deze winter is onduidelijk. “Dat hangt af van de beslissingen van het kabinet omtrent corona', zegt Roeselers. “Als het ook maar enigszins kan proberen we de expositie begin volgend jaar weer te openen”.

Voor het Rumpener Mannenkoor, RMK-1921 is het al de zoveelste jubileumactiviteit die anders verloopt door corona. Wel waren er het Galaconcert met receptie en is er een jubileumboek gepresenteerd. Het kerstconcert, een jaarlijkse traditie voor het mannenkoor moest worden afgelast. Ook de repetities liggen sinds enige tijd stil.

 

Reclame

Advertenties