VIDEO: Wensbus Beekdaelen ingezet voor de kiezer

Foto: Ton van Hoorn
Gepubliceerd op 22/11/2023 om 13:04
Laatst bewerkt op 22/11/2023 om 13:46

In Beekdaelen konden inwoners de Wensbus bellen om te gaan stemmen voor de Tweede Kamerverkiezingen.

Ria Maalsté uit Amstenrade had de bus gereserveerd om haar stem uit te brengen op Kasteel Amstenrade. De senior maakte zich wel zorgen wegens de bereikbaarheid van het kasteel. "Ik heb de gemeente gebeld en gevraagd om een paar planken te leggen over de kiezel, die laag is me te dik daar. Maar dat vonden ze te gevaarlijk", zegt Maalsté.

Dat was trouwens geen probleem want chauffeur Jos Veldman kon met de bus tot aan de deur rijden en hielp zijn cliënt ook nog met de rollator de trapjes van het kasteel op. Overigens werd er voor het stemmen volgens chauffeur Veldman maar weinig gebruik gemaakt van de wensbus. "Voor zover ik weet is mevrouw Maalsté de enige die de bus om die reden geboekt heeft."

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties