VIDEO: Wens Liva (4) in vervulling en 'trouwt' met zieke papa

Foto: ©ZO-NWS | Nick Heunen
Gepubliceerd op 20/04/2021 om 15:22
Laatst bewerkt op 20/04/2021 om 16:11

De vierjarige Liva uit Heerlen zag dinsdag haar wens in vervulling gaan: trouwen met papa.

Geen echt huwelijk voor de Nederlandse wet, maar wel inclusief een ceremonie en een sprookjesachtig decor.

Ze gaven elkaar in Kasteel Terworm het jawoord, omdat het gezin ‘blijvende herinneringen’ wil maken. Vader Ralf (51) is namelijk terminaal ziek. “Anderhalf jaar geleden was er nog niets aan de hand en moest ik zelfs mijn adresgegevens in het ziekenhuis laten wijzigen, omdat ik op die plek in 1983 was verhuisd”, vertelt Ralf.

Sinds dat ziekenhuisbezoek staat het leven van het gezin op z’n kop. Bovendien heeft de familie Langen te dealen met de moeilijkheidsgraad van herinneringen maken in tijden van Corona. "We zitten eigenlijk alleen maar thuis en dat is niet wat je wil als je dit overkomt", zegt moeder Daniëlle. "Gezien de leeftijd van de kinderen, Elsa (2) en Liva (4), is het ook niet makkelijk om blijvende herinneringen te maken. Je vraagt je af wat ze naderhand nog herinneren van hun vader", voegt Ralf eraan toe.

Daniëlle riep de hulp in van Stichting Bliss to Shine. Een organisatie die in actie komt voor kinderen die in hun thuissituatie te maken krijgen met kanker. De Stichting kreeg ruim een week geleden de aanvraag binnen en wist in no time een uitgebreide bruiloft inclusief ceremonie in een kasteel te organiseren. "We kregen deze wens vorige week maandag binnen en zijn meteen gaan rondbellen om de bruiloft te realiseren", vertelt Joké Maessen van Bliss to Shine. 

 

Advertenties