VIDEO: Week van de Veiligheid in teken van digitale criminaliteit

Foto © ZO-NWS
Yves Lacroix
Gepubliceerd op 12/10/2022 om 16:00
Laatst bewerkt op 12/10/2022 om 16:19

De Week van de Veiligheid draait dit jaar om digitale criminaliteit. In Voerendaal was op zwaailichtdag dan ook de digitale wijkagent aanwezig om bezoekers te informeren over wat te doen wanneer ze digitale oplichting vermoeden. 

Het komt steeds vaker voor volgens wijkagent Julien Habets. Waar een daling te zien is in gebruikelijke criminaliteit lijkt dat digitaal juist te stijgen. Het zijn ook vooral ouderen die opgelicht worden via Whatsapp of het internet. 

Het is vooral belangrijk goed te controleren wie je spreekt. Wanneer iemand appt over geld problemen kan het volgens Habets geen kwaad om gewoon even te bellen. 

Daarnaast roept hij slachtoffers op om meteen contact op te nemen met de politie. Hoe sneller zij erbij zijn, hoe groter de kans is op het pakken van de daders. Via gegevens op de computer of telefoon kan de politie meer over ze te weten komen. 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties