VIDEO: Vrouwluujtrek 2023 is er een met een lach en een traan

Sam Verbeek
Gepubliceerd op 16/02/2023 om 14:11
Laatst bewerkt op 16/02/2023 om 17:08

De vrouwelijke vastelaovesvierders uit Brunssum zijn donderdagochtend gestart met de jaarlijkse vrouwluujtrek. Echter is de stoet langs de cafés dit jaar er eentje met een lach en een traan.

Een kleine afvaardiging van de organisatie van de Vrouwluujtrek Broenssem was aanwezig bij het afscheid van Huub Eggen.

Ruim honderd mensen begeleidde Eggen in een stoet van zijn café naar de Gregoriuskerk. Eggen was al enige tijd ziek en overleed op 72-jarige leeftijd. Als kastelein van Cafe de Auwe Mert was hij een begrip in de Parelstad. De organisatie had voor de editie van 2023 zijn café in gedachten als startlocatie en moest op het laatste moment uitwijken naar de Brikke Oave aan het Lindenplein.

Daar werd de nieuwe Vrouwe Gregoria gepresenteerd, die luistert naar de naam Sylvia Meijers. Ze werd onder luid applaus ontvangen door honderden feestvierders. Ook in Schinveld begon donderdagochtend het jaarlijkse Prieje Trekken. In trefcentrum FaSiLa was de opkomst beduidend hoger dan vorig jaar. "Het coronavirus had toen nog een grote impact op het organiseren van feesten", verklaart Pauline Hermus. "Vorig jaar stonden we hier met een kleine hechte intieme groep. Dit jaar gaan we weer met een flinke bups dames op pad", glundert Hermus.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties