VIDEO: Vreemde eend in de bijt in complete oranjestraat

Foto: © ZO-NWS
Gepubliceerd op 24/06/2021 om 15:45
Laatst bewerkt op 24/06/2021 om 15:55

Drie overwinningen en een plek in de achtste finales van het Europees Kampioenschap voetbal kunnen maar één ding betekenen: de oranjekoorts loopt verder op. ZO-NWS maakte met het oog op de achtste finale een nieuwe ronde door de regio om de temperatuur op te meten.

Een zee van oranje vlaggetjes begroet men op de Veldstraat in Brunssum waar de bewoners zelf een Oranjeplein hebben gefabriceerd. Op één woning na heeft iedereen dezelfde sticker van een oranje leeuw op zijn of haar raam plakken. De grote mate van sociale cohesie is voelbaar in de straat. “Zondag zitten we met z’n allen buiten naar de wedstrijd te kijken”, zegt oranjefan Jan.

Het was lange tijd rekenen voor wie de tegenstander van Oranje zou worden. Het leek er op dat Nederland zou stuiten op angstgegner Portugal, maar uiteindelijk spelen de mannen van Frank de Boer zondag tegen Tsjechië. Je zou verwachten dat dat gegeven in de Veldstraat niemand is ontgaan. Toch is er één bewoner die geen enkele wedstrijd kijkt van het Nederlands elftal en wie de oranjekoorts ijzig koud laat. “Ik ben niet zo’n voetbalfan. Ik weet alleen dat ze door zijn”, zegt de man. “De versieringen die je aan ons huis ziet, heeft de overbuurman geregeld. Dat iedereen zich die moeite neemt om Oranje te supporten vind ik leuk, maar zelf kijk ik niet.”

Advertenties