foto © ZO-NWS
Sam Verbeek
Gepubliceerd op 4/04/2023 om 10:12
Laatst bewerkt op 4/04/2023 om 11:11

Roda JC-speler Niek Vossebelt heeft geen verklaring voor de keiharde nederlaag van maandagavond. Op bezoek bij Jong PSV kreeg de Kerkraadse club met 5-1 op de broek.

"Dit zag ik niet aankomen, een schandalige vertoning", zegt de middenvelder die de Kerkraadse eer nog wist te redden met een doelpunt. Zijn eerste doelpunt van het seizoen. "Maar daar koop je niets voor."

5-0
"Dit is collectief falen. We krijgen de doelpunten veel te eenvoudig tegen." De ploeg van Edwin de Graaf keek na 35 minuten voetballen al tegen een 3-0 achterstand aan. "In de rust probeer je elkaar nog op te peppen en die 3-1 te maken. Maar in mum van tijd is het 5-0."

Roda JC krijgt enorm pak slaag van Jong PSV

Gif
Een gefrustreerde Vossebelt ziet minstens één element waar het de ploeg maandagavond aan ontbrak. "We missen een bepaald gif. Met alle respect, maar we spelen tegen een paar jonge jongens."

"Ergste wedstrijd"
Het is de veertiende nederlaag die Roda JC lijdt dit seizoen in de Keuken Kampioen Divisie. Hierdoor raken de play-off plekken om promotie steeds verder uit zicht. "Hoe moeilijk het ook is, maar we moeten onze rug rechten", besluit Vossebelt die de nederlaag de "ergste wedstrijd" noemt in zijn drie jaar bij Roda.

Eerherstel
De koempelclub heeft iets goed te maken en zal vrijdag aan het eerherstel proberen te werken tegen ADO Den Haag. De ploeg van Dick Advocaat komt op bezoek in het Parkstad Limburg Stadion, waar om 20:00 uur zal worden afgetrapt.