VIDEO: Voorzitter OLS dankbaar voor flinke subsidie

Gepubliceerd op 28/02/2024 om 15:44
Laatst bewerkt op 28/02/2024 om 15:41

Ger Koopmans, de voorzitter van het Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS), is dankbaar voor de 350.000 euro subsidie die dit jaar wordt verstrekt voor het organiseren van de traditie.

Daarvan komt 200.000 euro van de provincie, 50.000 euro van de gemeente Nederweert en gemeente Beekdaelen draagt ook nog eens 100.000 euro bij. 

Dat dat bedrag zo hoog is, is niet vanzelfsprekend. De 2 ton van de provincie gaat om een incidentele subsidie. Dat komt vanwege de late organisatie van het OLS. In december 2023 legde Nederweert, de winnaar van het OLS 2023, de organisatie neer vanwege bestuurlijke problemen. De schutterijen van Beekdaelen sloegen vervolgens de handen ineen om het OLS tóch te kunnen organiseren. 

Die incidentele bijdrage van de provincie is essentieel, maar de organisatie van de editie in 2025 hoeft dus niet te rekenen op nog eens zo'n flink subsidiebedrag. "Als je subsidie geeft, zijn er altijd anderen die denken: maar ik krijg hem niet", licht Koopmans, die ook oud-gedeputeerde is, toe. "Maar ik ben dankbaar dat overheden en volksvertegenwoordigers begrijpen dat ze de schutterswereld een duwtje in de rug geven op het moment dat het ingewikkeld is."

Koopmans heeft dan ook vertrouwen in het OLS, dat op 7 juli in Doenrade wordt gehouden: "Ik voel en proef overal enthousiasme. Het komt goed."

Tags

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties