VIDEO: Voetbalclub Schinveld te bewonderen in design shirts

Foto: ZO-NWS | Twan Senden
Sam Verbeek
Gepubliceerd op 25/03/2021 om 17:14
Laatst bewerkt op 25/03/2021 om 17:36

RKSV Olympia Schinveld is aankomend seizoen te bewonderen in speciale design shirts. De kledingcommissie van de vierdeklasser legde daarvoor contact met Engeland en reisde af naar Deventer.

“Via Twitter ben ik in contact gekomen met Jack Henderson uit het Engelse Preston”, zegt voorzitter Roy Cornelissen, die samen met selectiespeler Zico Bock de kledingcommissie aanvoert. Henderson is elke dag vol passie bezig met het ontwerpen van voetbalshirts. We hebben een aantal wensen laten verwerken in het ontwerp, zoals de verschillende rode kleuren die het thuistenue vormen.” 

Bock is voornamelijk gecharmeerd van de achterkant van de tenues. “De Limburgse vlag omringd met het gouden randje en het ‘Sjilvend’ in de kraag zijn toch wel de mooiste doorgevoerde details. We zijn een Limburgse vereniging, vertegenwoordigen het dorp en daar zijn we trots op.”

De kledingcommissie moest daarvoor wel nog even naar Deventer afreizen om het ontwerpen te laten produceren. “We zijn bij Deventrade, waar onze tenues worden gemaakt, hartelijk ontvangen. De producent was in alle verzoeken meegaand”, vertelt de kledingcommissie.

Echter leken de mannen bij het keeperstenue tegen een probleem aan te lopen. “We hebben voor het uittenue van de keeper gekozen voor een mintgroen tenue. Vaak hebben scheidsrechters iets aan te merken als onze doelman dezelfde kleur aan heeft als de tegenstander of de arbiter zelf”, concludeert de voorzitter. “Het shirt is gebaseerd op het derde tenue van de Engelse profclub Everton. Alleen kon de leverancier geen sokken in die kleur leveren zonder er minimaal 150 van af te nemen.” De kledingcommissie wist met het idee zijn enthousiasme over te brengen bij de producent en in Deventer maakten ze het keeperstenue aan de hand van een paar uit de webshop van Everton bestelde kousen. 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties