VIDEO: Voerendaal door BZK geselecteerd voor Town Deal

Gepubliceerd op 3/01/2023 om 08:05
Laatst bewerkt op 3/01/2023 om 09:18

Voerendaal gaat behoren tot een select groepje van vijf gemeenten die door het Ministerie van Binnenlandse Zaken zijn geselecteerd voor de zogeheten Town Deal 'Sterke Streken'. Het moet kernen waar de vitaliteit achteruit holt een impuls geven.

Burgemeester Wil Houben maakte dat bekend tijdens de nieuwjaarsreceptie van de Gemeente Voerendaal.

De Town Deal ‘Sterke Streken’ richt zich op het stimuleren van een aantrekkelijk woon- en vestigingsklimaat. Sommige gemeenten kampen met vergrijzing en ontgroening, met gevolgen voor de leefbaarheid. Tegelijkertijd neemt de belangstelling voor wonen buiten de grote stad, mede door de coronapandemie, toe. Burgemeester Wil Houben noemt Ubachsberg, Klimmen en Ransdaal als voorbeelden van kernen waar de vitaliteit achteruit gaat en het moeilijk is om het voorzieningenniveau in stand te houden.

De andere vier Nederlandse gemeenten die meedoen aan de Town Deal zijn  Noardeast-Fryslan, Hogeland, Bronckhorst en Beesel.

Meldt u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Advertenties