VIDEO: Vliegtuigwiel te zien tijdens Memorial Walk

foto: Ton van Hoorn
Gepubliceerd op 17/09/2023 om 17:08
Laatst bewerkt op 17/09/2023 om 17:15

Ook tijdens de derde editie leidde de zondag gehouden Memorial Walk ter herinnering langs plekken waar geallieerde militairen op het grondgebied van de toenmalige gemeente Wijnandsrade en omgeving zijn gesneuveld.

Onderweg kregen de wandelaars de trieste verhalen van toen te horen. Bijvoorbeeld bij boerderij de Brommelerhof. Daar stortte in 1944 een Halifax bommenwerper neer. Een aantal soldaten kon via hun parachute het vliegtuig verlaten maar de piloot en een zwaargewonde soldaat crashte met het vliegtuig in de wei achter de boerderij. Bij de boerderij waren een vliegtuigwiel en brokstukjes van het verongelukte toestel te zien.

Naast de wandeling was er ook een herdenkingsceremonie voor zes militairen die in het gebied het leven lieten. De aangekondigde flypast van een aantal historische vliegtuigen werd op het laatste moment afgeblazen in verband met slecht weer op de vertrekbasis Gilze-Rijen.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties