VIDEO: veteranenmonument onthuld in Vijverpark Brunssum

foto: Ton van Hoorn
Gepubliceerd op 16/09/2023 om 15:27
Laatst bewerkt op 16/09/2023 om 17:48

Tijdens de jaarlijkse veteranendag Brunssum, die zaterdag werd gehouden, is in het Vijverpark een veteranenmonument onthuld.

Het monument bestaat uit een wereldkaart met het veteranenembleem, een anjerparkje en twee zitbanken. Het monument werd vóór de onthulling al twee keer vernield en opnieuw hersteld. Op social media vermoedde veel mensen dat baldadige jeugd verantwoordelijk was voor de vernielingen maar het bleek te gaan om een 50-jarige verwarde man. 

De onthulling volgde na een plechtigheid en kranslegging op het Lindeplein. Burgemeester Wilma van der Rijt, veteraan Remco Lust en enkele militairen van het Navo-hoofdkwartier in Brunssum onthulden het veteranenmonument.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties