VIDEO: vernieuwd fietspad Welten-Etenaken geopend

foto: ZO-NWS
Gepubliceerd op 12/03/2023 om 11:28
Laatst bewerkt op 12/03/2023 om 11:36


In Ubachsberg is vrijdag een betere fietsverbinding tussen Parkstad en Heuvelland geopend. In tegenstelling tot veel andere fietsverbindingen in Zuid-Limburg is dit fietspad niet per se bedoeld als toeristische route.

"Het pad begint bij Welten en loopt via Ubachsberg naar Eternaken. Het is bedoeld om meer mensen op de fiets te krijgen om naar hun werk te gaan maar ook om kinderen een veilige route naar de scholen in Heerlen te bieden", zegt Pierre Verbraak, wethouder van Voerendaal.

Tijdens de werkzaamheden kwam ook het Waterschap Limburg in beeld. "We hadden al een wateropgave hier en hebben dat naar voren geschoven zodat we niet twee keer moesten graven. Er zijn twee regenwaterbuffers aangelegd en we hebben de bermen verbreed en verhoogd zodat ook daar water opgevangen kan worden", zei Josette van Wersch van het waterschap tijdens de opening.

De verbetering van het zeven kilometer lange fietspad heeft ongeveer acht miljoen euro gekost.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties