VIDEO: Verkeer op doorgaande weg Landgraaf muurvast door werkzaamheden

Maxime Cabo
Gepubliceerd op 12/03/2024 om 14:00
Laatst bewerkt op 12/03/2024 om 15:13

VVD Landgraaf heeft aan het college van burgemeester en wethouders vragen gesteld over de verkeerssituatie rondom Winkelcentrum Op de Kamp. Want elke dag is het raak op de doorgaande weg in Landgraaf: het verkeer staat er in de vroege ochtend en late middag muurvast. Door werkzaamheden aan de infrastructuur rondom het winkelcentrum, staat de verkeerssituatie daar onder druk.

Dat leidt tot flinke ergernissen bij buurtbewoners.

“Dit is eigenlijk de ruggengraat van Landgraaf. Dit zou de snelste weg moeten zijn om je te verplaatsen, maar er is een enorme verkeersopstopping”, verklaart VVD-fractievoorzitter Lucas Baggerman.

Inmiddels kunnen buurtbewoners dus niet meer even snel een boodschapje doen: “Ik sta zeker een dikke 10 minuten in de file, dat is voor een Limburger toch een beetje onwennig”, aldus een buurtbewoonster. Een andere vrouw uit de buurt zegt dat ze soms niet eens haar oprit af kan rijden.

Reden voor Baggerman en zijn fractie om aan de bel te trekken bij het college. “Welke extra maatregelen kunnen er getroffen worden om de doorstroming te verbeteren en het sluipverkeer te reduceren? En wat kunnen we eraan doen om de werkzaamheden te verkorten? Het gaat er bij mij niet in dat Op de Heugden al sinds september dicht is en in maart nog niet open is. Vanaf april gaat de Hoogstraat dicht en dat gaat ook het hele kalenderjaar duren. Volgens mij zijn er snelwegen die sneller worden aangelegd”, aldus de fractievoorzitter.

Volgens wethouder Mobiliteit, Freed Janssen, moeten mensen vooral begrip hebben voor de situatie. “We timmeren letterlijk en figuurlijk hard aan de weg in Landgraaf. We verbeteren de verkeersveiligheid en pakken wateroverlast aan, die werkzaamheden brengen overlast met zich mee. Maar het wordt er uiteindelijk beter op.” En de wethouder verwacht dat de automobilisten binnenkort niet meer zo veel op de rem hoeven te trappen: “Binnenkort gaat Op de Heugden open en ik verwacht dat het op de Hoogstraat dan ook een stuk rustiger wordt”.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties