VIDEO: Verdedigers helpen Roda JC aan zege tegen MVV

foto © ZO-NWS | HEKO Photodesign
Gepubliceerd op 5/02/2023 om 14:44
Laatst bewerkt op 5/02/2023 om 20:16

Een derby zonder supporters is normaliter geen derby. Het Ultra vak van Roda JC was zondagmiddag maar gedeeltelijk gevuld en geen MVV fans in het uit-vak.

Toch was het gelijk vanaf het begin te merken wat er voor beide ploegen op het spel stond. Roda zette de toon en kreeg al na 5 minuten een enorme kans, maar doelman Matthys hield met een prachtige reflex MVV op de been. MVV kwam na een klein kwartier beter in hun spel en uit een corner kopte Matteo Waem zelfs de 0-1 voorsprong binnen.

Roda nam daarna het initiatief maar MVV kreeg de betere kansen en het was MVV keeper Matthys die heel alert stond te keepen en ervoor zorgde dat beide ploegen met 0-1 de rust in gingen.

Na enkele opstootjes aan het begin van de tweede helft kwam Roda in de 59e minuut op gelijke hoogte. Dat gebeurde na een totaal mislukte vrije schop van Bryan Limbombe, die opnieuw in het strafschopgebied werd gebracht waarna met een achterwaartse kopbal Nils Rôseler de 1-1 binnen kopte.

Acht minuten later maakte Roda zelfs de 2-1, door Terence Douglas, wederom een kopgoal ditmaal uit een corner. Een fel slotoffensief van MVV hield Roda stand.

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties