foto © ZO-NWS | HEKO Photodesign
Gepubliceerd op 26/01/2024 om 23:36
Laatst bewerkt op 27/01/2024 om 09:33

Roda JC tegen Jong Utrecht mag je met recht de wedstrijd van de gemiste kansen noemen.  Kansen waren er gedurende de hele wedstrijd genoeg, maar de bal wilde er niet in. Zelfs vanaf 11 meter wist Enrique Pena-Zauner niet te scoren. En Metehan Güclü die in de slotfase wel de bal in het net kreeg en zich al als matchwinnaar kroonde, zag tot zijn teleurstelling dat zijn doelpunt vanwege buitenspel afgekeurd werd. Dus bleef het na ruim 90 minuten 0-0 en kreeg Roda geen loon naar werken.

Het was de derde wedstrijd in een week voor de Kerkradenaren. En waar afgelopen maandag in eigen huis nog met speels gemak Eindhoven aan de kant werd geschoven, bleek Jong FC Utrecht een taaie tegenstander.

Aan de inzet en energie lag het niet en Roda ging voortvarend van start. Maximilian Schmid kreeg twee kansen voor open doel, maar kopte eerst in de handen van de keeper en de volgende poging ging net naast dankzij doelman Gadellaa. In de hoekschop die volgde wilde Matisse Didden met een omhaal scoren, maar ook hier stond Gadellaa in de weg. Ook Sami Ouaissa kreeg twee niet te missen kansen die er niet ingingen.

Na rust werd Schmid vervangen door nieuwkomer Václav Sejk  die zich bij zijn debuut onsterfelijk had kunnen maken met een goal, maar ook zijn vizier stond niet op scherp.
Ook na de onderbreking, vanwege bekers op het veld, probeerde Roda nog de drie punten veilig te stellen, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met een punt.  Ondanks het puntverlies staat de Kerkraadse ploeg wel nog steeds op de tweede plek.