VIDEO: Twee nieuwe boeken over de Bokkenrijders

Foto: © ZO-NWS
Sam Verbeek
Gepubliceerd op 24/04/2021 om 09:00
Laatst bewerkt op 24/04/2021 om 09:00

Auteurs Arthur Moonen en Frits Schoonbroodt voltooiden onlangs hun boeken over de Bokkenrijders.

De criminele bende(s) uit de achttiende eeuw weten nog steeds de nodige aandacht te trekken. Moonen, afkomstig uit Voerendaal, schreef zijn achtste boek over de criminele activiteiten in het oude Limburg. Schoonbroodt uit Schinnen deed elf jaar onderzoek en wijdde over twee delen verspreid 848 pagina’s aan de Bokkenrijders.

Moonen en Schoonbroodt hebben elkaar niet weten te versterken in de speurtocht naar bevindingen over het Limburgse fenomeen. Hoewel de heren al jarenlang onderzoek naar hetzelfde onderwerp doen, hebben ze nog nooit van elkaar gehoord. 

Moonen beschrijft in zijn boeken een x-aantal personages. Schoonbroodt daarentegen maakte een werk dat niet alleen over de Bokkenrijders en diens criminele activiteiten en vervolgingen gaat, maar ook over de status van de landen en de sociaal economische situatie destijds.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties