VIDEO: Twee lintjes uitgereikt in Voerendaal

Gepubliceerd op 26/04/2022 om 13:00
Laatst bewerkt op 26/04/2022 om 14:50

Twee inwoners van Voerendaal ontvingen dinsdag uit handen van burgemeester Wil Houben een koninklijke onderscheiding. Beiden werden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Edith Moonen-Caubo uit Voerendaal is van 2000 tot 2020 vrijwilliger bij Peuterspeelzaal De Eerste Stap te Ubachsberg. Ze was leidster en verrichtte hand- en spandiensten. In 2020 werd dit Peuteropvang Ubachsberg, waar zij eveneens als begeleidster actief is.

Sinds 2010 is ze secretaris van de Scouting Voerendaal. Bij de scouting zorgt ze ook voor het gebouw- en materiaalbeheer. Daarnaast gaf ze leiding aan de jeugdgroepen en herstartte ze de groep voor de jongste leeftijdscategorie, waar zij thans als leider actief is. Verder organiseert zij activiteiten die ook toegankelijk zijn voor niet-leden, zoals de speeltuindag en het spellencircuit bij Koningsdag.

Ria Janssen-Scheeren uit Klimmen was in 1970 mede-oprichter van de Tennis Vereniging Klimmen. Ze is er vrijwilliger en organiseert de jeugdwedstrijden, beheert de kantine, leidt de toernooien in goede banen, assisteert bij het opstellen van de wedstrijdroosters en zorgt voor de schoonmaak.

Sinds 1975 is ze coördinator van de collecte van de Hartstichting in Klimmen en sinds 2000 collectant voor de Nierstichting.
 

Reclame

Advertenties