VIDEO: Twee koninklijke onderscheidingen uitgereikt

foto © ZO-NWS | Twan Senden
Gepubliceerd op 22/10/2022 om 21:34
Laatst bewerkt op 22/10/2022 om 21:44

Jacqueline Franken-Janssen en Jo van Knippenberg uit Brunssum zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Burgemeester Wilma van de Rijt overhandigde zaterdag de onderscheidingen tijdens de jaarvergadering van Schutterij St. Gregorius de Grote.

De twee zijn al tientallen jaren trouw lid van de oudste vereniging van Brunssum. Jacqueline sinds 1989 en Jo is al 60 jaar lid. Jacqueline werd in 2000 benoemd tot secretaris. Ook voert ze het secretariaat voor inmiddels 5 bondsfeesten en het federatiefeest. Ook treedt zij op als mede-organisator van tal van verenigingsactiviteiten.

Jo van Knippenberg startte als lid van de drumband en groeide door tot hij in 2003 werd benoemd tot generaal van de schutterij. In 1980 nam hij het schietmeesterschap over en leverde vanuit die functie een belangrijke bijdrage aan de successen van de vereniging tijdens wedstrijden op de bondschuttersfeesten, ZLF en OLS. In 2012 trad hij toe tot het bestuur van de vereniging.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties