VIDEO: 'Time 4 You' zoekt vrijwilligers voor vluchtelingenkinderen

Foto © ZO-NWS
Yves Lacroix
Gepubliceerd op 10/09/2022 om 09:00
Laatst bewerkt op 10/09/2022 om 09:16

Vluchtelingenwerk start in de noodopvanglocatie in Schinnen met het project 'Time 4 You'. Kinderen die naar Nederland zijn gevlucht moeten via het project een omgeving krijgen waar ze weer kind kunnen zijn. 

De bedoeling is dat ze met de vrijwilligers kunnen praten over alles en nog wat. Moet ik ooit terug? Hoe leer ik straks Nederlands? Of waar ga ik later wonen? Het zijn allemaal vragen die langs kunnen komen. 

Voor het project, dat ook al op andere locaties in Limburg plaats vindt, zijn wel vrijwilligers nodig. Vooral in Schinnen is vluchtelingenwerk nog op zoek naar extra mankracht. 

Pim van Gerwen van vluchtelingenwerk spreekt uit eigen ervaring. "Als jij het verschil kan zijn voor een kind dat het moeilijk heeft, en jij er voor kan zorgen dat het opgewekter naar huis gaat, doet bij jou als vrijwilliger heel veel goeds."

Van Gerwen roept mensen dan ook op om zich aan te melden via de website van vluchtelingenwerk. 

Wat vind jij?
Schinveld krijgt een Social Sofa om dorpsgenoten met elkaar te verbinden. Kan jouw omgeving ook zo'n speciale zitbank gebruiken? Laat het ons weten via het reactieformulier.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties