VIDEO: Taxateurs buigen zich over Voerendaalse kostbaarheden

Gepubliceerd op 13/06/2022 om 15:02
Laatst bewerkt op 13/06/2022 om 15:54

Bezoekers van het Zomerfestival Voerendaal waanden zich zondag voor even in het programma Tussen Kunst en Kitsch. Tijdens de taxatie 'tussen hemel en aarde' konden ze hun antiek, juwelen en schilderijen laten taxeren voor een vergoeding van een paar euro. 

De opbrengst, samen met die van een veiling later die dag, gaat naar een speciaal project. De renovatie van de Laurentiuskerk in Voerendaal. 

Voor sommige mensen was het een tegenvaller, voor andere pakte het positiever uit. Zo taxeerden de taxateurs enkele houten beelden uit Bali, Afrika en Mexico. Ze waren allemaal een stuk minder oud dan de eigenaar gedacht had. Ook een schilderij dat voor zo'n 600 euro aangeschaft was, bleek nu nog maar 300 euro op te leveren. 

Een andere bezoeker had meer geluk. Een schilderij dat hij van een tante uit Luxemburg gekregen had, werd geschat op een waarde van zo'n 1000 euro. 

De taxateurs zaten er zondag op eigen kosten, dat terwijl het zo'n 4 euro kostte om een object te laten taxeren. De opbrengst ging dan ook niet naar de taxateurs, maar naar de Laurentiuskerk in Voerendaal. Het kerkbestuur wilde met de taxatie en de veiling later die dag geld ophalen om de restauratie van de kerk financieel lichter te maken. 

Het taxatie-evenement maakte deel uit van het Zomerfestival Voerendaal dat jaarlijks in de gemeente georganiseerd wordt. 

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties