VIDEO: Studenten uit de Euregio maken documentaire over koloniaal verleden

Yves Lacroix
Gepubliceerd op 10/05/2022 om 16:06
Laatst bewerkt op 10/05/2022 om 16:18

In het Royal Theater in Heerlen ging maandagochtend de scholierendocumentaire Euregio Postkoloniaal in première. In de docu gingen scholieren uit Aken, Heerlen en Hasselt op zoek naar het koloniale verleden van de Euregio Maasrijn. 

Met deze documentaire willen de leerlingen het bewustzijn voor de gebeurtenissen in de voormalige koloniën van Nederland (Indonesië), België (Belgisch Congo) en Duitsland, evenals hun uitwerkingen tot op de dag van vandaag, vergroten.

Het was niet altijd makkelijk voor de studenten. De taalbarrière zorgde wel eens voor problemen. Door met elkaar Engels te praten kwamen ze gelukkig wel verder. 

Cabaretier Jörgen Raymann was ook bij de première aanwezig. "Ik vind het heel belangrijk  dat onze jeugd weet wat er gebeurd is in het verleden omdat het belangrijk is voor ons begrip", aldus de komiek. 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties