VIDEO: Stralende Sterren Gala: het talent achter de beperking

foto: Ton van Hoorn
Gepubliceerd op 6/03/2023 om 13:11
Laatst bewerkt op 6/03/2023 om 13:40

In Heerlen is afgelopen weekend het eerste Stralende Sterren Gala gehouden.

Zo'n 12 mensen met een verstandelijke beperking kwamen daar op het podium om hun kunsten te vertonen. "Normaal gesproken zie je alleen hun beperking en niet de mens erachter...wij willen met het gala laten zien dat de beperking niet de mens is", zegt mede-organisator José Bouwels.

"Ik ga Arcade zingen, een moeilijk lied maar ik heb er heel lang voor geoefend", zegt Celien Janssen vlak voor haar optreden. "Ik ben redelijk zenuwachtig". Peter Winthagen is niet nerveus voor zijn vertolking van Dromen zijn bedrog: "Ik heb het binnen zes weken erin gestampt: oefenen, oefenen, oefenen. Oefening baart kunst".

Er was niet alleen zang te horen tijdens het gala. De artiesten in spe zongen niet alleen: er werd gedanst, piano gespeeld en er werden gedichten voorgedragen. Na twee bijna uitverkochte gala's komt er mogelijk een vervolg. "Zoals we nu zien is er heel veel enthousiasme dus wie weet, volgend jaar weer", besluit José Bouwels, die het gala samen met Aline Ploeg en Janny de Haas organiseerde.

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties