VIDEO: startschot bouw Tiny Houses vereniging Op de Bees

foto: Ton van Hoorn
Gepubliceerd op 20/09/2023 om 14:10
Laatst bewerkt op 20/09/2023 om 14:21

In Schimmert is woensdag de eerste schop de grond in gegaan voor het Tiny House project van community Op de Bees.

Binnenkort gaan hier op zevenduizend vierkante meter 16 mensen in 11 kleine huisjes wonen. Een Tiny House mag maximaal een woonoppervlak van 50 vierkante meter hebben. De gemiddelde prijs van zo'n huisje in Schimmert ligt rond 175.000 euro en dat is door de gestegen prijzen hoger dan vooraf werd gedacht.

Het idee voor een Tiny House park kwam van de gemeente Beekdaelen. Na een eerste oproep voor geïnteresseerden kwamen meer dan 100 reacties binnen. 'We hebben daaruit een selectie gemaakt van mensen met de grondgedachten community en duurzaamheid.', zegt wethouder Jan Hermans, wethouder in Beekdaelen.

Eén stel gaat zelfs gescheiden leven, naast elkaar in aparte huisjes. 'Mijn partner heeft vier kinderen en dan is zo'n huisje wel erg klein als er bezoek komt. Bovendien werk ik vaak thuis met coachklanten. Het zou vervelend zijn als ik dan mijn vriend moet wegsturen', zegt Nicole Pol.

Binnenkort worden op het veld de nutsvoorzieningen aangebracht. Naar verwachting zijn alle huizen nog voor de zomer van volgend jaar bewoond.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties