VIDEO: Stan van Eijk tweede op Nederlands Kampioenschap

Foto: © ZO-NWS
Sam Verbeek
Gepubliceerd op 21/08/2023 om 09:19
Laatst bewerkt op 21/08/2023 om 10:04

Menner Stan van Eijk uit Schinveld heeft met zijn groom, Claudia van Eijk-Meijster, een tweede plaats veroverd tijdens het Nederlands kampioenschap 2023 in Gaasterland/Harich (Friesland).

Het was een harde strijd waar men elkaar geen millimeter toegaf in de strijd om de NK-titel. Het kampioenschap begon afgelopen vrijdag en duurde tot en met zondag.

Tijdens de dressuur op de vrijdag behaalde het Schinveldse koppel een derde plaats.

De marathon op de zaterdag leverde een zeer verdienstelijk tweede plaats op. Met een vijfde plaats op de zondag tijdens de vaardigheidsproef, verzekerde het duo zich van de tweede plaats in het eindklassement.

Met grote waarschijnlijk mag het Schinveldse koppel meedingen naar de WK-titel. Het wereldkampioenschap wordt op 27 september van dit jaar in Haras du Pin in Frankrijk gehouden.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties