VIDEO: Staatssecretaris bezoekt Beekdaelen

Gepubliceerd op 16/09/2022 om 15:51
Laatst bewerkt op 17/09/2022 om 07:52

Staatssecretaris Christophe van der Maat van Defensie heeft vrijdag een bezoek gebracht aan Beekdaelen. In het gemeentehuis van Schinnen sprak hij onder andere met de burgemeesters van Beekdaelen en Brunssum over de Awacsproblematiek.

Van der Maat erkent de problemen rond de basis in Geilenkirchen. “De piekbelasting van de vliegtuigen baart echt zorgen. We hebben in mijn beleving een goed gesprek gehad en hebben een aantal dingen afgesproken. We gaan in ieder geval het overleg intensiveren”.

De burgemeesters van beide gemeenten zijn tevreden na het gesprek. “Het is niet alleen een geluidsprobleem, het is een leefbaarheidsprobleem en samen moeten we tot een oplossing komen. Ik heb een goed gevoel over het gesprek”, zegt Wilma van der Rijt, burgemeester van Brunssum.

“Van der Maat is pas staatssecretaris maar ik heb het idee dat hij zich goed verdiept heeft in deze situatie en ik heb het idee dat hij de zaak goed gaat aanpakken”, aldus Eric Geurts, de burgemeester van Beekdaelen.

Bij het vertrek van de staatssecretaris liet de vereniging StopAwacs via een luidspreker horen hoeveel geluid een opstijgend toestel maakt. Zo’n 15 leden van de actiegroep waren daarvoor naar Schinnen gekomen.

Meldt u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Advertenties