VIDEO: Sneeuwval zorgt voor gestaakt duel Roda JC

Foto: (c) ZO-NWS
Gepubliceerd op 5/04/2021 om 18:55
Laatst bewerkt op 5/04/2021 om 21:42

Roda JC tegen Almere City werd kort na rust gestaakt door hevige sneeuwval in Kerkrade. De tussenstand was op dat moment 0-0. 

Tegen de club waar de Kerkraadse club in mei 2018 in eigen huis nog degradeerde naar het tweede voetbalniveau van Nederland, startte Roda zondagmiddag zonder schroom en angst. De ploeg van trainer Jurgen Streppel zocht naar openingen in de formatie van de Almerenaren die azen op een plek voor directe promotie naar de Eredivisie. 

De Kerkradenaren, die een aantal plekken onder Almere City staan. deden in het eerste bedrijf zeker niet onder voor de kapitaalkrachtige opponent uit Flevoland. Na bijna een half uur spelen sprintte Thijmen Goppel richting het gastendoel, na een splijtende dieptepass van Bouchouari. Helaas voor de Roda-aanvaller kwam de Almere City-goalie attent uit zijn doel en dook op de bal. 

Zes minuten later had Almere-aanvaller Hammouti de bal voor het intikken, na een prachtige actie van oud-VVV’er Yeboah, maar Roda-keeper Jan Hoekstra lag keurig in de weg waardoor de dubbelblanke tussenstand op het scorebord bleef staan.

Beide teams speelden te vaak in een te laag tempo, waardoor heet eerste bedrijf eigenlijk als een nachtkaars uitging. Na rust ging Roda JC verder met zoeken naar een bres in de verdediging van de gasten, tot de sluizen boven het Parkstad Limburg Stadion open gingen en de sneeuw met bakken uit de lucht viel. 

Voetballen was hierdoor volgens scheidsrechter Ingmar Oostrom niet meer mogelijk en daarom staakte hij het duel. 

Advertenties