VIDEO: Helden van het OLS met tambour-maître Dylano Driessens

foto: Creative Wanders
Gepubliceerd op 24/05/2024 om 16:15
Laatst bewerkt op 28/05/2024 om 11:35

Elke week presenteert streekomroep ZO-NWS een aflevering in de serie 'Helden van het OLS 2024": over markante personen in en rond de schutterswereld in Beekdaelen. Vandaag de tweede aflevering, met een centrale rol voor de 18-jarige en zeer actieve schutter Dylano Driessens, de tambour-maître van schutterij St. Johannses-St.Clemens van Merkelbeek.

De serie wordt gemaakt in nauwe samenwerking met de OLS-organisatie. Het gaat om mensen met een speciale band met hun schutterij of dorpsgemeenschap. Zij vertellen wat het komende OLS voor hen betekent.

Dylano wist het al van jongs af aan. "Daar wil ik bij horen", dacht hij bij het zien van de schutterij die door zijn straat trok. In 2015 werd Dylano lid en twee jaar later werd het OLS in 'zijn' Merkelbeek gehouden. Dylano werd gevraagd als tambour-maître namens zijn basisschool, die voor het eerst meedeed. Ze wonnen het Kinjer-OLS, en nu, vijf jaar later, is Dylano op 18-jarige leeftijd tambour-maître van de grote schutterij in Merkelbeek.

Omdat hij zelf al op jonge leeftijd gegrepen werd door het schutterswezen vindt Dylano het heel belangrijk zijn passie met de jeugd te delen. Met veel passie geeft hij basisscholieren les in de hoop dat ook hun hart gaat kloppen voor de schutterij.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties