VIDEO: Scouts Voerendaal: "Geen paniek, wel warm maar alles goed met ons in Zuid-Korea"

foto: scouting Voerendaal
Gepubliceerd op 5/08/2023 om 10:05
Laatst bewerkt op 5/08/2023 om 11:45

Na de alarmerende berichtgeving over de slechte (weers)omstandigheden bij de World Scout Jamboree in Zuid-Korea laten de scouts van scouting Voerendaal weten dat het goed met hun gaat.

"De organisatie heeft echt wat steken laten vallen, maar de berichtgeving over de hitteproblemen hier geven een te eenzijdig beeld", meldt Maykel Kicken vanaf het kamp. Kicken is als vrijwilliger aanwezig op het grote scoutingfestijn. Vijf andere leden van de Voerendaalse Scoutinggroep zijn ook mee naar Zuid-Korea.

"Na aankomst schrok ik best wel. Er werd hard gewerkt maar wat al af had moeten zijn, was dat nog niet. "Gelukkig zijn we met heel veel vrijwilligers, zo’n acht- of zelfs bijna negenduizend in totaal. We hebben samen aangepakt wat er nog gebeuren moest en gezorgd dat we de deelnemers zo goed mogelijk konden ontvangen. Denk aan geulen graven om het regenwater af te voeren, wateraansluitingen gereed maken en alvast grote tenten opzetten voor wat meer schaduw. Zo’n 95 procent is nu in orde, en elk uur worden er nog vorderingen gemaakt. Het is gewoon een enorme klus om voor 50.000 ‘inwoners’ een tijdelijke kampeerstad uit de grond te stampen. Helaas doen de berichten over de omstandigheden geen eer aan het vele en harde werk van de vrijwilligers en de leiding van de deelnemende scouts.", laat Kicken aan ZO-NWS weten.

Xavier Limpens heeft het ook naar zijn zin in Zuid-Korea. "Het is superleuk, wel warm maar we doen heel veel sociale contacten op, bijvoorbeeld met de Papua's uit Nieuw Guinea. We wisselen badges, de emblemen, en helpen elkaar onze weg te zoeken hier.

"Mit os is alles good", besluit Maykel Kicken zijn relaas over de World Scout Jamboree, het grootste scoutingevenement ter wereld dat dit jaar dus in Zuid-Korea wordt gehouden.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties