VIDEO: Scholieren Broekland bezoeken Navobunker

Foto © ZO-NWS
Yves Lacroix
Gepubliceerd op 7/10/2022 om 13:00
Laatst bewerkt op 7/10/2022 om 13:04

Scholieren van het Broekland college in Hoensbroek brachten donderdag een bezoek aan de oude Navobunker, het Joint Operation Center, in Maastricht.

Daar loopt op het moment de tentoonstelling No Access. Thema’s zijn grenscontroles en migratie. In de bunker konden ze vrij rondlopen en diverse filmpjes bekijken.

De jeugd heeft het moeilijk: corona, de oorlog in Oekraïne en wellicht ouders die zwichten onder de hoge energie- en voedselprijzen. Toch denkt de school dat het belangrijk is dat leerlingen in deze verwarrende tijden meer uitleg krijgen over bovengenoemde thema’s.

De scholieren waren enthousiast; niet alleen de tentoonstelling, maar zeker ook de locatie maakten het uitstapje bijzonder.

Meldt u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties