VIDEO: Schoenendoosactie voor kinderen in ontwikkelingslanden

Yves Lacroix
Gepubliceerd op 16/11/2022 om 14:09
Laatst bewerkt op 16/11/2022 om 14:21

In Schinnen is al jaren een inleverpunt voor schoenendozen met schoolspullen voor kinderen in ontwikkelingslanden. Linda Rutten startte zo'n negen jaar geleden met het inzamelen van de schoenendozen om ze samen met Global Aid Network op te sturen. 

De dozen worden gevuld met schriftjes, pennen, gummen en slijpers. Allemaal spullen die kinderen in de klas kunnen gebruiken. Daarnaast zit er vaak nog iets leuks voor de kinderen bij. Iets wat niet per se met school te maken heeft. 

Voor Linda startte haar vrijwilligerswerk jaren geleden toen ze als vrijwilliger met het project mee deed. Uiteindelijk koos ze ervoor om bij haar thuis een inzamelpunt te realiseren waar ze jaarlijks zo'n 40 schoenendozen weet te verzamelen. In totaal worden er zo'n 30.000 schoenendozen vanuit Nederland verstuurd. 

Mensen uit de omgeving helpen haar ermee. Ieder jaar vullen andere vrijwilligers oude schoenendozen met schoolspullen en brengen ze die naar Linda toe. Als mensen er geen tijd voor hebben mogen ze ook alleen de spullen doneren en pakt ze zelf de dozen in. 

Voor de mensen die dit jaar nog mee willen helpen is het bijna te laat. Uiterlijk 20 november moeten de dozen ingeleverd zijn. Belangrijk daarbij is dat de dozen niet groter dan 34 cm lang en 12 cm hoog zijn. Ook mogen ze niet dichtgeplakt worden, maar moeten ze met elastiek worden dichtgemaakt. 

Mensen die het dit jaar niet meer halen zijn ook volgend jaar welkom om hun steentje bij te dragen. 

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties