VIDEO: Schimmert bijna klaar voor ZLF

foto: Ton van Hoorn
Gepubliceerd op 13/07/2023 om 14:50
Laatst bewerkt op 13/07/2023 om 15:02

In Schimmert werden donderdag de laatste werkzaamheden verricht voor het Zuid-Limburgse Federatiefeest (ZLF).

Op het terrein van de Voetbal Vereniging Schimmert ging het voornamelijk nog over de details. "Het zijn nu nog de kleine dingen zoals het aansluiten van de riolering en het inrichten van de tenten", zegt Paul Offermans van de organisatie.

Kapelaan Charles Leta kwam donderdag naar het terrein om de eucharistieviering voor te bereiden. De geestelijke kijkt uit naar het evenement.

"Ik ga zeker kijken, zoiets mag je niet overslaan", zegt Leta glunderend. "Het is wel bijzonder dat het ZLF in ons mooie dorp gehouden wordt. En een 'pilske' hoort er zeker bij", besluit de kapelaan voordat hij met de organisatie de viering gaat bespreken.

Het Zuid-Limburgs Schuttersfeest werd tot twee keer toe uitgesteld vanwege de coronacrisis. In 2021 waren alle grote evenementen afgelast en begin vorig jaar was er nog grote onzekerheid en daardoor was de voorbereidingstijd te kort.

Het ZLF wordt ook wel klein-OLS genoemd omdat het na het Oud Limburgs Schuttersfeest het grootste schuttersevenement is in het zuiden van onze provincie.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties