VIDEO: Samenwerking om Nieuwbuurt Oirsbeek duurzamer te maken

Foto © ZO-NWS
Yves Lacroix
Gepubliceerd op 29/11/2022 om 13:15
Laatst bewerkt op 29/11/2022 om 14:06

De Nieuwbuurt in Oirsbeek duurzamer maken. Dat is het doel van het pilotproject van energiecorporatie ImpuLZ, de gemeente Beekdaelen en de WoonWijzerWinkel. 

De wijk is gekozen omdat veel woningen dateren uit het midden van de vorige eeuw. Toen werd nog niet energiezuinig gebouwd. Ook lijken de woningen veel op elkaar en dat maakt het een stuk gemakkelijker.

De hoge energieprijzen in combinatie met de winter maken het verduurzamen van de oude huizen extra belangrijk. Via tochtstrips of radiatorfolie kan er bijvoorbeeld al meer warmte bewaard blijven. 

Energiecoaches van ImpulZ staan mensen bij om de nodige spullen aan te schaffen. De gemeente springt financieel bij. Uiteindelijk moet het project ook leiden tot een gedragsverandering op het gebied van verduurzaming. 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties