VIDEO: Rubin (15) weer terug op school na bluesband-winst in Portugal

Gepubliceerd op 17/04/2024 om 17:12
Laatst bewerkt op 17/04/2024 om 17:41

Een mooie overwinning voor de Robbert Duijf Band begin deze maand: de Heerlense bluesband won de eerste prijs tijdens de European Blues Challenge in Portugal. De 15-jarige Rubin Duijf, de contrabasspeler van de band, is net weer terug op de Vrije School in Heerlen.

Hij mocht twee weken aan lessen missen om mee te doen aan de Europese competitie samen met zijn vader Robbert Duijf (zanger en gitarist) en Robin Zalm (drummer).

Rubin speelt sinds zijn achtste de bas en begon pas drie jaar geleden met het bespelen van de contrabas. Meteen had hij een doel voor ogen: "Ik wil in de band van mijn vader." Die droom heeft hij werkelijkheid gemaakt. "We hebben daardoor een hele mooie en aparte band met elkaar", zegt Robbert.

Ook zijn klasgenootjes vinden het gaaf dat Rubin met de band gewonnen heeft. Het was een bewuste keus om naar deze vrije school te gaan, want daar krijgt hij de ruimte om dit soort dingen te doen.

Dit is nog maar het begin, want Rubin ziet de toekomst wel voor zich: "Gewoon genieten, muziek maken en met de mannen er vandoor."

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties