VIDEO: Roda vergeet zichzelf te belonen en lijdt eerste thuisnederlaag

foto © ZO-NWS | HEKO Photodesign
Gepubliceerd op 21/10/2023 om 23:27
Laatst bewerkt op 22/10/2023 om 12:31

In de topper tegen Willem II was Roda JC voetballend de betere ploeg, maar de Kerkradenaren vergaten zichzelf te belonen voor het harde werk. Een afstandsschot van Oosting in de 14de minuut bezorgde de Tilburgers de overwinning: 0-1.

De ploegen hebben daardoor nu  beiden 23 punten, maar Roda voert nog steeds de ranglijst aan vanwege een beter doelsaldo.

Roda ging voortvarend van start met kansjes voor Schmid, Zauner en Ouaissa, maar uit het niets viel binnen het kwartier een doelpunt aan de andere kant. Doelman Koen Bucker, die voor de wedstrijd een beeldje kreeg voor beste doelman in de eerste periode, was kansloos tegen het afstandsschot van Oosting die zijn ploeg op voorsprong bracht. Niet veel later kreeg Enrique Pena Zauner de kans om de stand gelijk te trekken, maar hij raakte de bal verkeerd waardoor die voorlangs ging. 

Daarna kwam Roda goed weg omdat zowel Hilterman als Oosting de bal voor doel misten en Meerveld op de lat schoot. Brian Koglin en Orhan Dzepar kregen voor rust nog de kans om te scoren  maar beide pogingen gingen over. En dus ging Roda met een 0-1 achterstand rusten.

Na de pauze zorgde Roda direct voor gevaar voor het Tilburgse doel, maar een doelpunt bleef uit. Daar veranderden ook de wissels van trainer Bas Sibum niets aan al was Saydou Bangura in blessuretijd nog het dichtst bij een treffer. Maar zijn kopbal ging over. Daarmee leed Roda dit seizoen de eerste nederlaag in eigen huis.

De Kerkradenaren kunnen maandag de koppositie kwijtraken als ADO Den Haag wint van Jong Ajax, de ploeg waar Roda komende vrijdag ook tegen speelt in het Parkstad Limburg Stadion.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties